Vikingefest på Café Lindholm

”Det er ikke hver dag, at man fylder 50, så det ville jeg fejre på en anderledes sjov måde. Det blev simpelthen til en vikingefest i udklædning, og her var Café Lindholm jo det oplagte valg grundet historien og stemningen deroppe. Kombinationen af et historisk mindesmærke og et hyggeligt spisested med så fede omgivelser skabte de perfekte rammer for en sjov og tosset dag, som jeg vil huske tilbage på med et stort smil.

– Fødselar, Peter Balling

Peter Balling er en festlig fyr, som altid har friske, sjove idéer, og det var også tydeligt at se denne dag. Midt i sommeren 2017 mødte over 40 friske gutter op på Café Lindholm – spændte på, hvad dagen ville bringe. De fik besked på at hoppe i vikingekluns og krigerhjelm, blev hurtigt udstyret med mjød i drikkehornet og gjorde sig klar til en anderledes, oldnordisk-inspireret herrefest med rigelige mængder sol, dramatisk krigerkamp, sjove indslag, stegt flæsk ad libitum og fadølsanlæg. En festdag, alle sent vil glemme.

Vejret viste sig fra sin absolut bedste side, så der blev brugt masser af tid ved langbordene, som var sat op lige uden for terrassen, mens mjød, fadøl og rustikke mandesnacks kunne tankes op i festlokalet. For at krydre stemningen lidt ekstra i dagens anledning, var der arrangeret underholdning på plænen af Vikingegruppen Lindholm Høje – en sammenslutning af frivillige entusiaster, der deltager i forskellige events, laver vikingekampe og prøver at vække den nordiske jernalder til live. Denne opvisning med et par højtråbende vikinger der svingede pisk og tohåndssværd, var helt klart et indslag, som gav noget særligt til festen.

Stegt jydeflæsk og sjove minder

Man skal aldrig drage i kamp på tom mave, og det er jo vigtigt med noget rigtigt mandeføde. De gæve vikinger skulle fodres, og fødselaren havde gjort det klart. Klassisk Jyderet med maner: Alt det stegt flæsk og kærlige tilbehør, de kunne spise. Og det fik de! Med godt tryk på fadølsanlægget begyndte folk også at gå i baren og bestille specialøl og diverse drinks, hvilket for alvor satte skub i festlighederne.

Her på caféen går vi med til det meste, og vi gør gerne lidt ekstra for at gøre dit arrangement til noget helt specielt og mindeværdigt. Stemningen er uformel, og det, mener vi klart, er med til at skabe en endnu varmere atmosfære. Især hvis rammerne er som ved Peter’s 50-års vikingegilde.

Med et lille glimt i øjet husker vi tilbage på dette brag af en fødselsdag som en blanding af komediefilmen Klassefesten, der møder HBO-serien Vikings i Klovn-format. Der var ingen nøgne skjoldmøer, men en gennemført munter stemning fra tidlig eftermiddag til over midnat, hvor de sidste svajende krigere hoppede i taxierne for at erobre det aalborgensiske natteliv.

Lyder dette sjove arrangement som noget for dig, eller går du med nogle særlige ønsker om en fest på Café Lindholm, så send en forespørgsel på info@cafelindholm.dk. Døren er også altid åben heroppe, og vi skal nok have kaffen klar.